Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева о резолуцији у ЕП: Оне дођу и прођу, али једно ће вечно остати упамћено

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
Резолуције дођу и прођу - није ова прва, неће бити ни последња, али ће вечно остати записано да су у Србији постојале политичке странке и људи који су сами тражили укидање суверенитета сопствене земље, изјавила је премијер Србије Ана Брнабић.
Она је то написала на свом профилу на друштвеној мрежи Икс, поводом данашњег наступа Маринике Тепић и Радомира Лазовића у Европском парламенту, цитирајући њихова обраћања.
„Мариника Тепић: „Позивам вас да подржите захтеве проевропске опозиције да се пошаље мисија која би истражила све те неправилности и да се издају препоруке које би и власт и опозиција морале да испуне“.
Радомир Лазовић: „Не желим да кријем, нама је драго због овога што се десило, јер оваквој резолуцији смо се надали“, написала је Брнабићева.
Подсетимо, посланици Европског парламента у Стразбуру гласати су о резолуцији о локалним и парламентарним изборима у Србији, а којом се тражи и међународна истрага око гласања. За резолуцију је гласао 461 европосланик, против су била 53 посланика, а 43 је било уздржано.
У документу се позива на независну међународну истрагу о неправилностима на изборима који су одржани 17. децембра 2023. у Србији.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала