- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Први Пиксијев коментар после жреба: Група изузетно тешка – то смо хтели и добили

© Sputnik / Лола Ђорђевић Драган Стојковић Пикси
 Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије, рекао је после жреба за групну фазу Лиге нација у Паризу да су Орлови добили тешку групу, али да је то и било очекивано па је задовољан жребом.
Фудбалери Србије играће у групној фази Лиге нација против Шпаније, Швајцарске и Данске.
„Први утисци су да је група изузетно тешка, али знали смо да ко год да је био, то је оно што смо и очекивали, јер причамо о елитној дивизији Лиге нација. Захваљујући нашим добрим резултатима у претходном периоду, направили смо заиста велики резултат и пласирали се у групу А, практично међу 16 најбољих селекција у Европи. То смо желели, то смо хтели, то смо и добили. Група је тешка, као и остале. Данска је ривал који нас чека на Европском првенству у Немачкој, са Швајцарском смо већ играли, Шпанија је можда и фаворит групе, али и остале две екипе су веома квалитетне“, рекао је Стојковић.
Верује селектор Србије да ће навијачи уживати у фудбалским посластицама у септембру.
„Учинићемо све да направимо што бољи резултат, нећемо се предавати. Али идемо редом, полако, ово су неки први утисци, тако да сам задовољан жребом. Када дође време, а то је тамо у септембру, мислим да ће љубитељи фудбала у Србији моћи да уживају у тим утакмицама“, истакао је селектор репрезентације Србије,
Као репрезентативац Пикси је против Шпаније постигао маестралне голове на Светском првенству 1990. године.
„У сваком случају, али изазов ће бити сваки меч у групи. Са Шпанијом ће бити посебан догађај, леп меч за навијаче“, поручио је Стојковић.
Истакао је посебно Пикси меч са Швајцарском.
„Познајемо се добро. Ово је шанса да поправимо утисак што се резултата тиче и та два меча решимо у нашу корист. Неће бити лако, али покушаћемо“, рекао је Пикси.
Орлови су успели да избегну паклену групу у којој се налазе Италија, Француска, Белгија и Израел.
„Чини се да је то најтежа група по квалитету, јер ту је и Белгија. Нисам се плашио, рекао сам пре почетка жреба да желим што јаче селекције. Једноставно, да у Србију дођу најјаче селекције, да имамо спектакл у Београду, ту нема страха, само изазов да парирате тимовима који су заиста врхунски“, закључио је селектор Србије Драган Стојковић.
Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Чеферин ипак одустаје?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала