- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Орбан поднео амандман: Не сме бити милости за педофиле

© AP Photo / Denes ErdosПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан поднео је данас уставни амандман којим би се спречило помиловање осуђених за злочине над малолетницима, додајући да је његово лично уверење да ''не сме бити милости за педофиле''.
Он је рекао да је покренута дебата о овлашћењима председничког помиловања, додајући да "сада није потребно да будемо адвокати, већ да се ствари одреде јасно и недвосмислено'', пренела је агенција МТИ.
Орбан је амандман поднео након што су опозиционе странке у Мађарској повећале притисак на председницу земље Каталин Новак, уз поруку да више није подобна да обавља председничку функцију након што је прошле године помиловала бившег заменика директора државног дечјег дома, који је осуђен на више од три године затвора због помагања у прикривању случаја сексуалног злостављања које је починио директор те установе, а који је и сам осуђен на осам година због злостављања најмање десеторо деце у периоду од 2004. до 2016. године, наводи АП.
Новак, која га је помиловала заједно са још двадесетак других поводом посете папе Фрање Мађарској у априлу 2023. године, негирала је да је поступила непрописно и одбацила позиве за формално образложење своје одлуке, преноси Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала