- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиње поражене на старту квалификација: Лавице направиле преокрет – али нису могле до победе

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEK Селектор шампионки Европе Марина Маљковић
Селектор шампионки Европе Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
Пратите нас
Женска кошаркашка репрезентација Србије поражена је у првом мечу квалификација за Олимпијске игре од Немачке резултатом 73:66 (19:12, 17:9, 17:25, 20:20).
Нису добро српске кошаркашице отвориле меч са Немицама које су у дуле ушле силовито. Никако није долазио одговор од стране Српкиња, а поготово остаје жал за првом деоницом у којој су кошаркашице Немачке изгубиле чак девет лопти.
Велика разлика огледала се у дефанзивним скоковима, Немачка је имала чак 11 у првих десет минута, а Србија само један.
Није ишло Српкињама ни када је реч о шуту за три поена, покушале су чак шест пута и остале су на нули.
Колико год ни игра Немица није била на завидном нивоу, увек је грешку више правио српски тим. Иако су на кратко успеле да смање разлику не једноцифрену, то није потрајало дуго и на паузу су кошаркашице Немачке отишле са плус 15.
Уследило је велико буђење храбрих српских девојака у трећој четвртини. Коначно су улазиле и тројке, али што је јођ важније виђена је боља енергја у одбрани.
Увек борбене српске кошаркашице ношене енергијом из треће деонице наставиле су да доминирају и у последњој четвртини, а онда су направиле и потпуно преокрет и повеле са четири поена предности.
Иако је моментум био на страни Српкиња, успеле су Немице да га украду и у завршници направе серију од 10:0 што је и пресудило меч.
Сабали је са 19 поена, девет скокова и пет асистенција била најбоља на мечу, док је Ангела Дугалић била најефикаснија у српском тиму са 13 поена и четири скока.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала