- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Француски политичар: Путинов интервју натераће Запад да се замисли

© AFP 2023 / Patrick KovarikПоглед на Париз
Поглед на Париз - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
Пратите нас
Интервју председника Русије Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону примораће многе на Западу да више подстичу своје владе на подршку преговорима између Русије и Украјине и против испорука оружја Кијеву, оценио је за Спутњик лидер француске партије „Патриоте“ Флоријан Филипо.
„То може да промени јавно мњење, што је веома важно. Оно може постати избалансираније и могло би више да подстиче на преговоре и да се противи испорукама оружја и новца режиму Владимира Зеленског. То је недвосмислено“, рекао је Филипо.
Према његовим речима, западне владе, међу њима и француска, су до те мере „поробљене“ од стране НАТО и САД да ће бити потребни већи напори да се то промени.
„То је веома важна прва фаза. Изузетно је важно да западно јавно мњење чује и другу тачку гледишта у вези с тим сукобом. У томе је смисао тог интервјуа а Такера Карлсона и те како слушају“, рекао је он и додао да на Западу мало знају о историји Украјине.
До почетка сукоба многи нису знали ни на карти да покажу где је Украјина, а у интервјуу могу да чују о историји, навео је политичар.
„Све то ће натерати и оне којима то све није толико интересантно да се замисле“, закључио је Филипо.
Интервју председника Русије Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону је на друштвеној мрежи Икс имао је за 16 сати од објављивања 120 милиона прегледа.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала