- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Помама након интервјуа за Карлсоном: Од водећих медија стигло десетине захтева за сусрет са Путином

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
Пратите нас
Кремљ је последњих дана од највећих светских медија добио неколико десетина захтева за интервју са руским председником Владимиром Путином, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Данас је једна од најважнијих вести - интервју руског председника америчком новинару. Интервју је објављен. У последња три или четири дана смо добили неколико десетина захтева од страних медија за интервју са председником Путином. Међу којима су и медији из Сједињених Америчких Држава и Француске, Италије, Аустрије, Аустралије, из највећих светских медија", рекао је Песков.
Он је изразио захвалност страним медијима за интерес који су показали за председника Русије и прецизирао да је из очигледних разлога сада немогуће обавити још интервјуа, као и да ће у Кремљу имати у виду све захтеве.
Додао је да путем дипломатских канала није било никаквих реакција на разговор Путина и Карлсона и појаснио да интервју није подразумевао реакције.
Коментаришући припрему разговора је истакао да Карлсон није унапред усаглашавао питања са Кремљом и подвукао да администрација председника никада унапред не узима питања.

Песков: Запад ће веома пажљиво анализирати Путинов интервју

Запад ће веома пажљиво изучавати и анализирати интервју Владимира Путина и нема никакве хистерије и панике у америчким медијима, али постоји професионална љубомора, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Не видимо никакву хистерију ни панику. Они ће веома пажљиво да изучавају и анализирају интервју. То је нека врста неспремности да се објави интервју који је дат Карлсону, јер се у њему налази раскол у политичким погледима, а корпоративни раскол у медијима је веома озбиљан. Они су веома јасно подељени по критеријумима подршке једној или другој партији - једној од две. Тако да постоји одређена професионална љубомора. Међутим, сигурно ће уследити врло дубока анализа овог интервјуа", рекао је Песков у одговору на питање о реакцији на интервју у западним медијима.

Погледајте и:
Телевизијски екрани - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
РУСИЈА
Невероватна гледаност: Интервју Путина на друштвеној мрежи Икс погледало више од 60 милиона људи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала