- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта Васу Мицића чека у новом НБА тиму?

© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
Пратите нас
Многе љубитеље кошарке изненадила је вест о трејду Василија Мицића из Оклахоме у Шарлот. Отишао је у тим где ће мање побеђивати, али где би требало да има већу минутажу.
Мицић, Давис Бертанс и Тре Мен стигли су међу Хорнетсе, док је у другом смеру отишао Гордон Хејворд.
Плејмејкери Шарлота сада су Ламело Бол, Василије Мицић, ветеран Иш Смит и момак на двосмерном уговору, Амари Бејли. Бекови су Коди Мартин, Ник Смит, Сет Кари и Тре Мен. Делује да би Мицић могао да има улогу другог плејмејкера.
Дакле, јасно је да је конкуренција мања него у редовима Тандера. Више неће морати да се бори са Шај Гилџес-Александером и Џошом Гидијем, већ би требало да добије много више простора да се покаже у најјачој лиги света.
Ламело Бол јесте играч франшизе у коју је Васа стигао, а занимљиво је да је Мицић играо против њега још пре шест година у Литванији. Васа је тада наступао за Жалгирис, а Ламело Бол за Пријенаи.
Поред Бола, важну улогу у Шарлоту има и Мајлс Бриџис (крилни центар), као и Брендон Милер (крилни кошаркаш), али њих двојица нису на Мицићевој позицији, што је јако добро.
Интересантно је да је Мицић напустио Оклахому баш у данима када је почео да игра више и боље, да се проналази у тиму, али сада ће морати све испочетка.
Најважније за њега је да игра. Али, и за репрезентацију Србије је то битно јер Орловима следе Олимпијске игре.
Мицић је у Оклахоми просечно бележио 3,3 поена, 0,8 скокова и 2,5 асистенције по утакмици. Његов нови клуб је један од најслабијих ове сезоне у НБА лиги.
Шарлот заузима 13. место на табели Источне конференције са учинком 10-40.
Дрес репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
СПОРТ
Потврђено Спутњику: Србија у бојама заставе и са старим-новим грбом иде у Немачку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала