- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски угао: Смисао постојања постсовјетске Украјине - конфронтација са Русијом

© AP Photo / John BazemoreАмеричка војска
Америчка војска - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2024
Пратите нас
Запад је створио постсовјетску Украјину као државу чији је смисао постојања само у конфронтацији са Русијом, рекао је бугарски новинар Петар Волгин.
По његовом мишљењу, ако неко сматра да је сукоб у Украјини почео 2022. године, тај је, најблаже речено, неинформисан јер је тај „грађански рат почео чак и пре Мајдана 2014. године када су збацили с власти потпуно легално изабраног председника и Владу“.
„Почевши од 2004. године, од првог Мајдана, Украјину су полако, али веома методично, претварали у анти-Русију. Дакле, сврха постојања независне Украјине није била само да буде независна земља – западни покровитељи су је стварали и подстицали не као самосталну државу, него као државу чије постојање има смисла само у конфронтацији са Русијом. Тај процес је трајао и трајао, почевши од раних 90-их година прошлог века до 2022. године. Та земља је требало да се претвори у упориште НАТО где ће бити распоређено оружје, трупе и тако даље“, рекао је Волгин за телевизију „Бугарска 24“.
Како је додао, ако би, на пример, суседима САД само пало на памет да ступе у војни савез са Русијом, Вашингтон би се одмах обрачунао са њима.
„Замислите да је, рецимо, Мексико имао антиамериканизам као своју званичну политику 30 година и да је у неком тренутку ушао у војни савез на челу са Русијом. Тамо би биле руске базе и оружје – и то на неколико километара од САД. Мислите да би САД то дозволиле? Оне би стале томе у крај у моменту када би хипотетичкој влади Мексика или Канаде уопште пала на памет таква идеја“, закључио је новинар.
Погледајте још:
Такер Карлсон и Владимир Путин. - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
РУСИЈА
Погледајте цео разговор у четири ока који је уздрмао планету /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала