- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Надам се да нећу поновити грешку“ – директор се каје због одбијања Алкараса

© AP Photo / Andy WongКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2024
Пратите нас
Пре само три године Карлос Алкарас, шпански тенисер, морао је да моли организаторе турнира у Ротердаму да добије специјалну позивницу и није је добио. Три године касније директор тог турнира присетио се како је направио грешку и одбио талентованог момка из Мурсије.
Карлос Алкарас до сада никада није играо турнир из серије 500 у Ротердаму, а за то је крив Ричард Крајичек, директор тог турнира, који није на време препознао да ће Шпанац бити један од највећих тениских талената данашњице.
Млади Шпанац 2012. године тражио је да добије специјалну позивницу за Ротердама, али је одбијен. Уместо њега је позван Енди Мари.
„Пре три године Алкарас је затражио специјалну позивницу да би играо у Ротердаму. Одбио сам га и позвао Марија. Осамнаест месеци касније, постао је први на свету. Надам се да нећу поновити ту грешку поново“, рекао је Крајичек.
Велики је пропуст направио Крајичек који иако је освајач Вимблдона из 1996. године и иако би требало да је изузетан тениски зналац није предвидео каква је каријера испред Алкараса.
Директор турнира данас је свестан своје грешке па тако специјалне позивнице оставља младим надама. Ове године прилику је добио талентовани Дино Прижмић, хрватски тенисер.
Турнир у Ротердаму на програму је од 11. до 18. фебруара, а титулу је требало да брани Данил Медведев, међутим руски тенисер неће играти због повреде коју је задобио на Аустралијан опену.
Србија Словачка Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2024
СПОРТ
Србија против Грчке у борби за опстанак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала