- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски борци су регионалне мете – медијске прозивке и „позиви“ недораслих противника

© Sputnik / Лола ЂорђевићЦеремонија отварања Светског аматерског првенства у ММА
Церемонија отварања Светског аматерског првенства у ММА - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
ММА спорт изазива све више пажње на просторима бивше Југославије, регионални дербији су веома занимљиви публици, али се чини да су се поједини борци из региона превише заиграли и покушавају да дођу у фокус кроз креирање „сукоба“ са српским репрезентативцима.
Вероватно покренути пажњом коју је изазвао „дерби“ између Аргентинца који наступа под заставом Хрватске Франциска Барија и сада већ легендарног борца Васа Бакочевића, поједини борци желе да добију парче славе и напречац дођу до нивоа за који нису спремни.
За то су као мете изабрали српске репрезентативце и момке који већ годинама уназад имају статус регионалних звезда.
У претходних неколико недеља момци иза којих стоји хрватска организација ФНЦ, изазвали су низ медијских потреса таргетирајући српске борце.
Потпуно невероватан догађај изазвао је огромну пажњу у региону – млади хрватски борац Ђани Барбир је упао у студио продукције Подкаст инкубатор у Загребу у моменту када је интервју давао српски борац Александар Илић.
Вреди напоменути, Илић је у претходном периоду направио спектакуларну каријеру у Русији, такмичењем у организацији РЦЦ и победом над славним Александром Шлеменком, да би потом у реваншу био поражен, делом и због чињенице да се месецима суочава са повредом руке.
Илић је претходно забележио неке спектакуларне наступе у престижној пољској организацији КСВ где се профилисао као брутални нокаутер и неустрашиви борац коме није било страно да се одазове на позиве за наступ као замена у кратком року.
Својом каријером Илић је стекао статус једног од најбољих регионалних бораца, али је његова репутација мамац за „младе лавове“ жељне доказивања и медијске пажње.
Међу њима се истиче Ђани Барбир, такмичар у организацији ФНЦ који је досад уписао шест професионалних борби са шест победа, али искључиво у оквиру организације којој припада.
Са друге стране, Илић је прошао „сито и решето“, има 15 победа и шест пораза у богатој каријери коју тренутно гради у руској организацији РЦЦ, зарађује озбиљан новац и суочава се са самим легендама ММА спорта.
Барбир годинама уназад покушава кроз медијске иступе да „искамчи“ дуел са Илићем, а када су све акције пропале, одлучио се на „упад“ у студио Подкаст инкубатора како би „рекао Илићу да је папчина“, у друштву више момака који се уопште и не баве професионалним спортом.
Илић је на све реаговао смирено и сталожено, позвао је Барбировог менаџера и тренера Дражена Форгача да пошаље праву понуду и организује меч, али је јасно да пут који је изабрао млади Хрват, да ли уз знање или не своје организације, није пут правих шампиона.
Као да то није довољно, још један такмичар из ФНЦ, Миран Фабјан, некадашњи боксер, а одскора ММА борац, дао је себи за право да прозове Дарка Стошића, српског репрезентативца, некадашњег члана УФЦ и, уз Илића, најбољег српског ММА борца са огромним искуством.
Фабјан има 38 година и свега пет мечева у ММА спорту, три победе и два пораза, док Стошић има чак пет пута више дуела – 19 победа и шест пораза.
Путем друштвених мрежа Фабјан је „прозвао“ Стошића и „дао му шансу“ тиме што жели да се бори са њим по ММА правилима, пошто је српски борац претходно поручио оснивачу организације ФНЦ да у обзир долазе и дуели по правилима бокса и кик-бокса.
„Имам неког посла у КСВ, па после тога, ако будем расположен, можда пружим прилику нашем драгом Рокију“, навео је Стошић, алудирајући на надимак који има Фабјан – словеначки Роки.
Како год било, српски борци су на мети, медијски иступи момака који наступају под патронатом организације ФНЦ су све агресивнији, али је јасно да и Стошић и Илић имају тренутно важнија посла од дизања рејтинга и те организације и бораца који им у овом моменту нису дорасли.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала