- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски новинар: Русија увек била штит Европе, сада би ЕУ могла да се распадне

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и Европске уније
Заставе Русије и Европске уније - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Русија је одувек била штит Европе од претњи са њеним резервама ресурса и војном моћи, а сада се Европска унија претворила у „економског патуљка“ који може да се распадне, сматра бугарски новинар Страхил Ангелов.
Новинар је за телевизију „Алфа“ изјавио да ће актуелни сукоб довести до ћорсокака.
„Мислим да све више људи почиње да увиђа истину. Да рат у Украјини нема никакву перспективу. Пропаганда нам показује да је он наводно потребан за обуздавање Русије, али не, овај рат се, заправо, води ради склапања веома озбиљних уговора о куповини наоружања (од земаља НАТО-а). Нема разлога да се лажемо“, рекао је он.
Новинар истиче да Русија није претња ни Бугарској ни ЕУ.
„Напротив, Русија је била прави штит, али Европа поново прави огромну грешку, опет под притиском англосаксонских елита. Најједноставније речено, велика претња хегемонији белог човека и Запада, који је доминирао последњих најмање 500 година, представљају Азија и Кина. А Русија је била природни савезник“, објаснио је Ангелов.
„Када би Европа признала Москву за европску престоницу, а руски народ за Европљане, што они и јесу, онда би све изгледало сасвим другачије. Укључујући, наравно, и у економском смислу. Јер огромне резерве руских ресурса, њена војна моћ, они су непроцењиви за Европу“, нагласио је новинар.
Као резултат сукоба, Европска унија би, једноставно, моглада се распадне, сматра он.
„Европа сада изгледа као неки економски патуљак. Као човек који нема пут, као збуњено дете које се врти у месту. Ако се у Европи не промене политичке елите, ако Европа не преиспита своју спољну политику, верујем да ће се ова унија распасти“, закључио је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала