- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Путинов ауторитет у свету ─ колосалан

© Фото : POOL/Tucker Carlson Network / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин током интервјуа америчком новинару Такеру Карлсону
Председник Русије Владимир Путин током интервјуа америчком новинару Такеру Карлсону - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Ауторитет председника Русије у свету је колосалан, Владимир Путин је сада један од главних светских лидера, приметио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, напомињући да руског лидера слушају и на Западу, иако су склони да га сатанизују.
„Председник је тренутно један од главних светских лидера. Он је један од најауторитативнијих, најобразованијих и најискуснијих шефова држава на свету“, рекао је Песков за телевизију „Русија 1“.
Портпарол је приметио да Путин „има веома велику публику на колективном Западу“, као и да „они нису обожаваоци Путина, већ су пре склонији сатанизацији“.
„Али код светске већине – то јест, све што није ‘златна милијарда’ – постоји потпуно другачији однос према нашем председнику“, додао је он.

Кијев ће морати да призна тренутну реалност

Песков је додао да је Украјина могла да пође на мировне споразуме са мањим негативним последицама, али то није учинила у марту 2022. године.
„Сваки пут (пристојан излаз из ситуације) биће све тежи за колективни Запад и за Украјину, јер је Украјина могла да постигне мировне споразуме у марту (2022. године) уз мање последице, али то није учинила. Тачније, учинила је, а онда су на захтев Англосаксонаца одустали од резултата преговора. Сада, ако буду кренули такви преговори, постоји сасвим друга реалност и та другачија реалност, ма колико болна била за кијевски режим, мораће да буде призната“, оценио је Песков.
Како је навео, за Русију и руског председника је важно да се постигну циљеви специјалне војне операције. Ти циљеви су били актуелни и пре почетка операције, а руски председник више пута је предлагао да се одговарајуће забринутости руске стране реше политичким и дипломатским средствима.
Путинов интервју Такеру Карлсону објављен је у ноћи 9. фебруара. Значајан део двочасовног разговора био је посвећен украјинском сукобу и односима Русије са Сједињеним Америчким Државама, НАТО-ом и Западом уопште. Сам новинар је раније изјавио да је прошле године већ покушао да обави интервју са руским лидером, али је добио забрану од америчких власти.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала