- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Најбржи авион на свету: Руски ловац Су-57 превазилази све америчке пандане

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски ловац Су-57 у Сирији
Руски ловац Су-57 у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Од 2025. године руска војна авијација ће почети да добија усавршену варијанту ловца пете генерације Су-57. Биће опремљен новим мотором АЛ-51Ф, који ће га учинити најбржим авионом на свету, пише часопис „Милитари воч“.
Нови моћни уређај ће омогућити ловцу да лети без коришћења накнадног сагоревања не само на суперсоничним брзинама, него и на брзинама од два или више маха. То ће ловцу омогућити да моментално реагује на опасности и да много брже патролира на већим удаљеностима.
Лист наводи да руски авион превазилази најбоље америчке ловце на основу више параметара истовремено. За разлику од новог Су-57, амерички Ф-35 не може да лети суперсоничном брзином без коришћења накнадног сагоревања.
И не само то, према оценама западних експерата, вуча новог руског мотора је око осам одсто већа него вуча америчког аналога Ф-119.
„Иако је даљина лета Су-57 већ два пута већа од даљине лета америчких конкурената Ф-35 и Ф-22, АЛ-51Ф ће је додатно повећати за готово 10 процената“, наводи „Милитари воч“.
Према речима експерата, главна предност руског ловца ће бити много мања потреба за сервисирањем, као и могућност повећања маневарских способности на малим брзинама.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала