Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Несторовић за понављање београдских избора, против међународне истраге

© Sputnik / Лола ЂорђевићБранимир Несторовић
Бранимир Несторовић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Народни посланик „Ми - глас из народа“ Бранимир Несторовић изјавио је данас да сматра да треба поновити београдске изборе. У вези са резолуцијом Европског парламента, рекао је да не сме да се дозволи међународна истрага о наводним нерегуларностима на изборима и предложио да се тим питањем бави Анкетни одбор Скупштине.
На тим поновљеним изборима представници дела опозиције би, према оцени Несторовића, прошли катастрофално.
„Треба поновити изборе у Београду, овај пут ће катастрофално изгубити. Тиме ће се избити један аргумент њима из руке који кажу да имају. Мене су оптуживали да сам рекао да су избори регуларни, а ми немамо доказе да су избори били нерегуларни. Оно што смо ми видели на изборним местима јесте да није било скоро никакве неправилности. Ја немам разлога да браним икога, ни једну ни другу страну. Они су потписали записнике", рекао је он за ТВ Прва.
На питање да ли ће „подићи руке“ када се буде гласало на конститутивној седници Скупштине града Београда, Несторовић је одговорио одрично. Поручио је и да ће бити конструктивна опозиција.
Према његовом мишљењу, представници опозиције су, разочарани због изборног неуспеха, одлучили да направе хаос, након чега је уследила резолуција Европског парламента.
„Смисао те резолуције је искључиво да покаже да смо ми нација где се избори краду... Ја стварно мислим да не сме да се дозволи међународна истрага. Ако други на твојој територији ради истрагу, ти ниси суверена држава“, рекао је Несторовић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала