- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Синер: Највише подсећам на Новака

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић и Јаник Синер
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, неколико пута је истицао да свог тениског наследника види у Јанику Синеру који га је у последња четири дуела победио три пута. Млади Италијан освојио је први Гренд слем, а потом се и сам сложио са српским асом да подсећа на њега.
Иако је једна од главних тема у тениском свету, чини се да је и Јаник Синер и даље остао приземан, миран и скроман момак који не троши времена на популарност, већ се труди да после освојеног Аустралијан опена додатно напредује.
Тенис који Синер показује нарочито у последње две сезоне све више подсећа на Ђоковича, а Италијан и не крије да му је први рекет света узор.
„Трудио сам се максимално да учим од све тројице али највише подсећам на Новака Ђоковића. Обојица играмо са основне линије, али идемо и на мрежу. Обојица слично проклизавамо. Осећам се срећним што сам почео каријеру у њихово време. Роџер Федерер више није активан, али када је био на Туру, покушавао сам гледам шта ради у теретани и слично. Нико никада није освојио толико грен слем трофеја као они и зато сам користио време поред њих“, искористио је Синер.
Колико је скроман доказује и то што не ћели да издаја себе и Алкараса као једине тениске будуће наде.
„Има још одличних тенисера. Ту су Медведев, Зверев… Тачно је да смо Карлос и ја најмлађи, заједно са Рунеом. Лепо је што не играмо исто, зато ће будућност бити интересантна“, верује Синер.
Рад, рад и само рад је парола којом се води новопечени Гренд слем шампион па тако себи није дао превише одушка ни после освајања прве Гренд слем титуле.
„Још нисам видео родитеље од тријумфа у Мелбурну. Прво сам отишао у Рим и провео два дана. То је био мој једини одмор. Чак и док сам био тамо, радио сам стално у теретани како не бих изгубио физичку спремност. Циљ је да следеће недеље у Ротердаму играм максимално“, истакао је Италијан.
У Јаниковој игри највише импресионира мирноћа па чак и у неким незгодним ситуацијама.
„Када сам имао 6-7 година, нервирао сам се, али не много. Увек сам био смирен, једино се љутим када се осећам уморним. Контролишем главу добро а у томе сам много напредовао у последње две године. Мозак је једино што може да се контролише и добро се осећам“, објаснио је Синер.
Италијан није ишао истим путем као остали вршњаци и његов фокус није био на јуниорским турнирима.
„Увек сам волео да играм против старијих тенисера, јер се тако више учи. Играо сам јуниорске турнире до 15-16 година а онда прешао на фјучерсе. Желео сам да тако научим како да се носим у тешким тренуцима. А фјучерси одлично служе за то“, објаснио је Јаник.
Циљеви за наставак сезоне јесу да побољша резултате из прошле године на Гренд слемовима.
„Остала су још три грен слема у овој години и желим да надмашим моје резултате из прошле. На Вимблдону сам дошао до полуфинала и неће бити лако надмашити то. На Ролан Гарос сам испао у другом колу а на Ју-Ес опену у осмини финала. Има ту још важних турнира, као Индијан Велс и Мајами, сезона на шљаци“, закључио је Јаник Синер, тренутно четврти тенисер планете.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Московљанка боља од Рускиње у финалу Абу Дабија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала