- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олимпијске игре „заглављене“ на обручу – три сценарија која воде Србију у Париз

© Фото : ФИБАМарина Маљковић – ОИ Токио
Марина Маљковић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Кошаркашице Србије победиле су Бразил резултатом 72:65, али нису још обезбедиле учешће на Олимпијским играма у Паризу. Лако је могло да буде другачије да је Ивана Раца у последњој секунди погодила оба слободна бацања, јер би изабранице Марине Маљковић и математички „овериле визу“ за ОИ.
Ипак, оно што је најбитније јесте да Србија кроји сопствену судбину у двобоју са Аустралијом. Такође, чак и у случају пораза од Аустралијанки, које ће у том дуелу бити фаворити, може да се домогне Париза и Игара које ће овог лета бити одржане у „Граду светлости“.
Али, како до тамо? Који су сценарији који воде „српске лавице“ да највеће планетарне спортске смотре...
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Шампионка тврди: „Новаков пораз не значи крај – то вам гарантујем“
Победа над Аустралијом води у Париз то је јасно, с обзиром на то да три од четири репрезентације из квалификационе групе у Бразилу иду на Игре. Аустралија је већ обезбедила пласман са две победе из исто толико мечева, па двобој са Орлицама неће имати резултатски значај за њих.
У случају пораза мањег од 33 поена разлике, Србија ће такође бити актер Олимпијских игара у Паризу.
Такав епилог утицао би да у „троуглу“ са Немачком и Бразилом, Србија буде међу две репрезентације које ће уз Аустралију изборити пласман.
Подсетимо, чак три од четири репрезентације иду на Игре са квалификационог турнира у Бразилу, где је управо домаћин у најгорој ситуацији јер има учинак 0-2, Србија и Немачка имају по победу и пораз.
Веровали или не, постоји и трећи сценарио да Србија оде на ОИ, чак и у случају тоталном дебакла и пораза од 33 разлике. Тада би Марина Маљковић и њене ученице морале да прате дешавања са меча Бразил – Немачка, који се игра тачно у поноћ, док је двобој Србије и Аустралије заказан за 21 час по средњеевропском времену.
Србија ће тада навијати за победу Немачке над Бразилом, или за победу Бразила која не сме да буде тачно седам разлике, јер би се тако направио круг да све три селекције буду са идентичном кош-разликом.
Јер, Немачка је на плус седам, Бразилке на минус седам, па би се направила права драма уколико би домаћин турнира срушио Немачку са тачно седам разлике.
Зато је битно да Србија, под условом да изгуби од Аустралије, која је руку на срце фаворит у том дуелу, мада јој резултатски победа ништа не значи, то буде мање од 33 разлике.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Стршљен Васа на дебију „изуједао“ Гризлије за прекид агоније – Богдан славио, Дарко изгубио /видео/
Соња Васић, Ивон Андерсон и Невена Јовановић, кошаркашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Србија на корак од Париза – нокаутиран Бразил!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала