Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Орбан: Морамо што пре да примимо Србију у ЕУ, у супротном ћемо је изгубити

© Sputnik / Лола ЂорђевићПоказивање прстом на текст споразума
Показивање прстом на текст споразума - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Србија треба да постанче чланица Европске уније што је пре могуће, јер ће у супротном Београд изабрати сарадњу с другим партнерима, а Брисел ће изгубити ту земљу, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.
„Треба да завршимо стари задатак у вези с проширењем пре него што приступимо новом проширењу с Украјином. Ако не интегришемо Србију што је пре могуће, изгубићемо је. Србија има друге варијанте. Она је управо закључила споразум о слободној трговини с Кином“, рекао је Орбан, а преноси лист „Die Presse“.
Мађарски премијер је додао да је проширење Европске уније на Западни Балкан приоритет за Будимпешту током председавања Савету Европске уније, које почиње 1. јула.
Званични статус кандидата за чланство у ЕУ имају Албанија, Босна и Херцеговина, Грузија, Молдавија, Северна Македонија, Србија, Турска, Украјина и Црна Гора. Брисел врши притисак на Србију како би је приморао да пристане да статус кандидата добије и такозвано Косово, што је би фактички значило признавање независности те српске покрајине.
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Специјална операција у Украјини
Орбан: Украјина треба да постане тампон зона између Русије и Запада
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала