- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рапсодија Партизана и Црвене звезде – вечити доминирали у Лакташима и Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈаго Матеус дос Сантос
Јаго Матеус дос Сантос - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана савладали су екипу Игокее у 20. колу АБА лиге резултатом 98:52 (23:21, 26:12, 23:10, 26:9). Одмах за њима доминацију су показали и кошаркаши Црвене звезде који су победили Задар резултатом 93:54 (31:12, 22:10, 20:18, 20:14).
После пет везаних пораза кошаркаши Партизана нашли су се под притиском на гостовању у Лакташима. Кошаркаши Игокее одлично су парирали борбеним црно-белима у првој четвртини, па је тако Партизан после десет минута имао предност од само два поена.
Већ на старту друге деонице домаћи тим је стигао до изједначења, што је био знак за кошаркаше Партизана да је време за буђење, које је и уследило.
До двоцифрене предности црно-бели су стигли серијом од 10:0, а потом су успевали да одрже ритам и чувају предност која је достигла 16 поена после 20 минута игре.
Ништа се није променило ни на почетку треће деонице у којој је кошаркаше Партизана поенима порекнуо Копривица који је уз Кабокла до те фазе меча био најбољи у црно-белом тиму.
Сјајном игром у нападу и контролом у одбрани Партизан је стигао и до преко 20 поена предности, а Игокеа се како се чинило налазила у безизлазној ситуацији.
Предност је само наставила да расте, са друге стране никако није стизао одговор. Пробудио се и Дозир и црно-бели плес није престајао!
Последња деоница била је резервисана за расположеног Понитку који је заједно са Кабоклом повећао разлику на 40 поена.
Матеуш Понитка био је најбољи појединац на мечу са 16 поена, три скока и две асистенције, док су двоцифрени били и Кабокло (14 поена), Копривица (13 поена), Дозир (11 поена), као и Вукчевић (11 поена). У тиму Игокее најрасположенији је био Атић са 10 поена, три скока и две асистенције.
После Партизана, кошаркаши Црвене звезде угостили су Задар и били су сурови од самог старта.
После пет минута игре црвено-бели водили су са убедљивих 17:5, а посебно је домаћима ишао у корист шут за три поена. Из девет покушаја погодили су чак шест пута.
Маестралну четвртину одиграла је Звзеда и у нападу и у одбрани, а онда је исту игру пренела и у другу деоницу. Кошаркаши Задра покушали су да се врате тројкама, али из 11 покушаја убацили су само једну.
Чак 31 поен предности Звезда је имала већ после првог полувремена,а црвено-бела рапсодија наставила се и у другом.
Блистали су Јаго и Недовић, а онда је чисто као доказ да су још увек на паркету стигла серија Задра од 11:0. У тим тренуцима предност домаћег тима била је толико велика, да готово нису ни осетили налет противника који је успео да са 40 смањи предност Звезде на 30 поена.
Ипак, црвено-бели брзо су се поново вратили у ритам, а Задру је једино преостало да покуша да смањи разлику.
Најбољи на паркету био је Лука Божић са 16 поена, седам скокова и четири асистенције, док је у Звездином тиму најефикансији био Смарт са 15 поена, пет скокова и асистенцијом. Пратио га је Јаго са 13 поена, три скока и шест асистенција.
Никола Јокић и Домантас Сабонис - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Неправда по Сабонису
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала