- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Такер Карлсон сам предложио интервју са Путином

© POOL/Tucker Carlson Network / Уђи у базу фотографијаИнтервју председника Русије Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону
Интервју председника Русије Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
Пратите нас
Амерички новинар Такер Карлсон сам је предложио да се уради интервју, а руски председник Владимир Путин прилично брзо је пристао, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Заиста, он нас је сам контактирао, предложио је овај интервју. Активно смо прегледали његове материјале, погледали његову публику, видели колико уравнотежено покрива одређена питања. И дошли смо до закључка да заиста препоручимо председнику да дâ интервју. Врло брзо је пристао на то“, рекао је Песков за телевизију „Русија 1“.
Портпарол је додао да је Карлсон предвидео да ће се подићи прашина око интервјуа са руским председником, али да је то самом новинару повећало популарност.
„Колико схватам, ни сада му није лако. С друге стране, као прилично паметан човек, мислим да је предвидео да ће изазвати буру емоција. Али поштено речено, треба рећи да му је овај интервју прилично повећао популарност“, оценио је Песков.
Песков је додао да Запад постаје све непредвидивији и да се Кремљ бојао да ће и пре почетка интервјуа са руским председником доћи до Карлсоновог „прогањања“.
„С обзиром да овај колективни Запад постаје све непредвидивији и да заиста не преза апсолутно ни од чега, наравно, постојале су извесне бојазни да ће Карлсона и пре почетка интервјуа прогањати и то је и било“, навео је портпарол.
Амерички новинар Такер Карлсон објавио је на свом сајту интервју са Путином, а затим га поставио на друштвену мрежу Икс и Јутјуб. Од објављивања, видео је имао више од 170 милиона прегледа на мрежи Икс и више од 10 милиона прегледа на Јутјубу. Интервју се појавио и на сајту Кремља.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала