- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

На видику јубиларни дуел Ђоковића и Надала

© FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић и Рафаел Надал последњи пут један против другог играли су 2022. године када је Шпанац славио на Ролан Гаросу и још од тада чека се њихов 60. међусобни окршај. Јубилеј би могао да се обележи у Индијан Велсу где ће се наћи обојица тениских великана.
Пред почетак Аустралијан опена било је наде да би баш на првом Гренд слему у сезони поново могли да се сретну Новак Ђоковић и Рафаел Надал и то у раној фази турнира.
Међутим, „Бик са Мајорке“ је после турнира у Бризбејну одлучио да себи остави још мало времена за одмор и није играо на Аустралијан опену, али убрзо се појавила нова шанса за сусрет са првим рекетом света.
Најпре је објављено да ће Новак сезону после пораза у полуфиналу Аустралијан опен наставити у Индијан Велсу, а затим је стигла и потврда од прослављеног Шпанца.
То значи да би лако могло да дође до сусрета двојице највећих ривала и то јубиларног 60. окршаја на тениском терену.
Последњи меч Ђоковић и Надал одиграли су у Паризу, у четвртфиналу Ролан Гароса у ком је Шпанац славио, али овај меч биће другачији по много чему.
Овога пута могли би да се сретну на бетону, а на тој подлози Рафа нема лек за Новака. Последњи пут играли су на АТП купу када је славио српски ас, док је Надал Новака на тој подлози успео да победи још 2013. године на УС Опену, после чега није освојио ни сет на бетону против најбољег тенисера света.
Упркос не тако очекиваном поразу у Аустралији, Новак био био велики фаворит у односу на Шпанца који на терен после годину дана није успео да се врати у пуном сјају.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
СПОРТ
Новаку се дрма трон – Карлос креће у напад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала