- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Але победио рак, па погодио за трофеј – „Слонови“ без селектора покорили Африку

© AP Photo / Sunday AlambaОбала Слоноваче
Обала Слоноваче - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Обале Слоноваче постала је по трећи пут освајач Афричког купа нација, пошто је у финалу после преокрета победила Нигерију резултатом 2:1 (0:1). Гол вредан титуле, селекцији која је у групној фази отпустила селектора, донео је Себастијан Але који је победио рак.
Филмска прича стиже из Африке, и то дословце! Тешко да је било ко могао да претпостави да ће „слонови“ који су после очајних резултата у групној фази КАН, чији су иначе били домаћини, одлучили да отпусте селектора Жана-Лука Гасеа, на крају постати владари Црног континента.
Још када на све то додате да је трофеј пригрљен после преокрета, а да је победоносни гол постигао човек који је победио рак, онда је јасно да то само фудбал тако може да изрежира.
Нигерију је до предности у 38. минуту доео Траст-Еконг и тим резултатом отишло се на паузу.
У наставку сусрета Обала Слоноваче предвођена помоћником бившег селектора – Емерсом Фајеом успела је да постигне два гола и да први пут још од 2015. године освоји трофеј Купа афричких нација.
Прво је Фран Кеси постигао гол за изједначење у 62. минуту, да би велико славље уследило када је у 81. минуту мрежу затресао Себастијан Але.
Нападачу Борусије Дортмунд је у јулу 2022. године дијагностикован рак тестиса, морао је на операцију, да би се затим у потпуности опоравио и вратио на терен.
Живот и фудбал хтели су да баш он буде херој пред армијом навијача Обале Слоноваче и финалу одиграном у Абиџану на олимпијском стадиону који носи име по председнику Аласану Уатари. У редовима "слонова" нашао се и нападач Црвене звезде Жан Филип Красо, који се у Србију враћа с титулом првака Црног континента.
Треће место на КАН освојила је Јужна Африка која је у борби за бронзу била успешнија од ДР Конго.
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2024
СПОРТ
Душану помогао Џеко – али направљен је велики кикс
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала