- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Патријарх Порфирије служио литургију у манастиру Крка

© Фото : СПЦПатријарх Порфирије
Патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
У присуству многобројних српских православних верника из северне Далмације, патријарх српски Порфирије служио је данас литургију у манастиру Крка, поводом славе Богословије - Света три јерарха.
Патријарх је у бесеци рекао да Света три јерарха подсећају на то да је народ створен као један и јединствени људски род, од једне крви, од истог меса и костију.
"Како каже апостол Павле, створени смо као један Адам и да постанемо једно у Богу и једно у Христу. То можемо бити ако смо једно у добру, није свако јединство благословено", навео је патријарх Порфирије.
Његовој светости саслуживали су преосвећени епископи нишки Арсеније, буеносајрески и јужно-централноамерички и администратор Митрополије загребачко-љубљанске Кирило, далматински Никодим, осјечко-пољски и барањски Херувим, ваљевски Исихије, захумско-херцеговачки Димитрије, шабачки Јеротеј и јегарски Нектарије, викар патријарха српског.
Присутни су били и ректори богословија из Београда, Сремских Карловаца и са Цетиња, свештенство и свештеномонаштво из више епархија Српске православне цркве, те професори и ученици Богословије Света три јерарха, амбасадор Србије у Хрватској Јелена Милић, као и верни народ.
У част доласка патријарха, синоћ је у манастирском храму служена свечана доксологија, а патријарх је у беседи истакао да је манастир Крка свето место које узноси вековима молитве, не само за оне који живе овде, него за сав српски народ где год се налазио и за читав свет.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала