- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Потомци нациста“: Захарова открила зашто у Немачкој подржавају Зеленског

© Olivier Matthys, Pool PhotoВладимир Зеленски
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
Немачка подржава нацистички режим Владимира Зеленског јер су потомци нациста на власти у Немачкој, изјавила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
"Зашто Немачка подржава нацистички режим Зеленског? Зато што су потомци нациста на власти у Немачкој", написала је Захарова на свом Телеграм каналу, коментаришући објављивање немачког часописа Bunte о Валдемару Бербоку, деди актуелне министарке спољних послова Немачке Аналене Бербок.
Према подацима часописа, Бербок је имао чин официра Вермахта током Другог светског рата, пошто је био инжењер у области противваздушне одбране. Према документу, старији Бурбок је био „безусловни националсоцијалиста“, читао је Хитлерову књигу „Мајн кампф“ и „био потпуно на страни националсоцијализма“.
„Прошло је неколико дана, а сама Барбок и даље ћути. Билд је објавио читав списак познатих личности које су јој притекле „у помоћ” и признале нацистичку прошлост својих предака: премијер Саксоније-Анхалт, Рајнер Хаселоф је рекао да је његов отац служио у Вермахту и да је био у заробљен 1944. године у северној Француској“, додала је Захарова.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала