- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запад се плаши да би украјинска елита могла да пређе на страну Русије

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПротест опозиције на Тргу независности у Кијеву уочи самита "нормандијске четворке" у Паризу
Протест опозиције на Тргу независности у Кијеву уочи самита нормандијске четворке у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
Пратите нас
У САД и Великој Британији се плаше издаје представника украјинске елите који би могли да пређу на страну Русије, таквих случајева је већ било, изјавио је директор Спољно-обавештајне службе Сергеј Наришкин.
"Такви страхови су потпуно оправдани - први су већ кренули", рекао је он.
Он је додао да се разговор о издаји појавио након разговора о могућности именовања специјалног изасланика САД за Украјину. Према речима шефа Спољно-обавештајне службе, Украјинци су почели да схватају да ће Москва сигурно да постигне циљеве специјалне војне операције, суочени са проблемима у добијању војне помоћи, тешкоћама са мобилизацијом и „тежом ситуацијом на фронту“.
Наришкин је истакао да постоји велика вероватноћа да идеја о именовању новог специјалног изасланика у Украјини неће довести до резултата које Запад жели.
Раније је Спољно-обавештајна служба Русије саопштила да САД убеђују Г7 да именују специјалног изасланика за Украјину, међу кандидатима се наводи генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала