Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Борељ: Србија се ускладила са мерама ЕУ против Хамаса и Исламског џихада

© AP Photo / Ng Han GuanШеф европске дипломатије Жозеп Борељ
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Србија се усагласила са одлуком Савета ЕУ о увођењу рестриктивних мера против оних који подржавају, олакшавају или омогућују насилне акције Хамаса и Исламског џихада у Палестини, наводи се у данас објављеном саопштењу шефа европске дипломатије Жозепа Бореља.
Како се додаје, са овом одлуком ускладиле су се, осим Србије, и остале земље кандидати за чланство у ЕУ - Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Украјина, Молдавија, Босна и Херцеговина и Грузија, као и Лихтенштајн као земља Европске асоцијације за слободну трговину, чланица европске економске зоне.

„Оне ће обезбедити да њихове националне политике буду у складу са овом одлуком Савета. Европска унија прима на знање ову посвећеност и поздравља је“, наводи се у саопштењу Бореља.

Прецизира се да се овом одлуком Савета успоставља наменски оквир рестриктивних мера против оних који подржавају, олакшавају или омогућавају насилне акције палестинске милитантне групе Хамас и Исламског џихада у Палестини, у складу са критеријумима наведеним у одлуци.
Такве рестриктивне мере спадају у циљеве заједничке спољне и безбедносне политике ЕУ, додаје се у саопштењу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала