- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Без основа протерали славног Руса и довели Американца, а сада их спасава – Србин

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЂорђе Петровић
Ђорђе Петровић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Амерички милијардер Тод Бели „залутао“ је у фудбал, то знају и они који површно прате најпопуларнији спорт на планети. Човек који је заменио Руса Романа Абрамовича девалвирао је Челси нагомиланим трансферима, од којих је, стиче се утисак, једини погодак био Ђорђе Петровић.
Српски чувар мреже ког је пут од Бановог брда преко Америке довео до Премијер лиге, оставио је фантастичан утисак након повреде првог голмана „плаваца“ и од тада је једина светла тачка клуба који не зна ни сам којим путем ће кренути.
Челси игра по систему топло-хладно. Не постоји континуитет, резултати су крајње непредвидиви, једино је постало јасно да је судбина стављена у руке Србина који брани фантастично, али то често није довољно јер противници прете са свих страна.
У двобоју са Ливерпулом Ђорђе се суочио са преко 20 удараца ка свом голу, а капитулирао је четири пута. Јасно је да је епилог могао да буде кратка хорор прича за клуб из Лондона да није било Петровића.
Амерички милијардер је од доласка на Стамфорд бриџ потрошио преко милијарду европских новчаница, доведено је чак 29 нових имена од којих је велика већина била промашена инвестиција.
Наводно, односно према писању британских медија, неколицина новајлија незадовољна је потписом дугорочних уговора јер не знају ни сами какав је дугорочни пројекат славног клуба, који је под командом Романа Абрамовича покорио Европу, освајао је и титуле Премијер лиге.
Сада, „по шапом“ Американца који „не осећа“ фудбал, а са њим се на друштвеним мрежама непрестано шале, да мисли да је у питању амерички фудбал или НБА, клуб је светлосним годинама далеко од титуле.
Да све буде још горе, постоје индиције да би се Американац радо превремено захвалио на сарадњи Маурисију Покетину, али да то не може да учини јер би надмашио финансијски фер-плеј и клуб би се нашао на удару УЕФА и сусрео би се сигурно са санкцијама.
Челси је од доласка Тода Белија куповао и доводио „на кило“, бачено је преко милијарду, а највећи удар уследио је одмах по његовом доласку у клуб.
Свлачионица је постала претесна, практично су у две морали да се скидају фудбалери лондонског клуба приликом тренинга. Дејвид Вашингтон и Анђело доведени су из Сантоса за укупно 31 милион, стигао је и Ђорђе Петровић за 14, Андреј Сантос за 12,5, Пјер-Емерик Обамејанг из Барселоне за 12 милиона, али је брже боље отишао у Марсеј јер се није снашао у свом том америчко-британском лудилу.
За претходна четири прелазна рока чак 29 фудбалера је стигло, али су ретки они који су оправдали уложени новац. Један од њих, ако не и једини, је Ђорђе Петровић, на чија леђа је стављен превелики терет.
Фудбалери Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
СПОРТ
Нема препрека за сусрет Србије и Русије – у Москву позван и Новак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала