- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Неке ствари не могу да се избегну...“ – Звездино чудо од детета у сузама напустило Србију

© AFP 2023 / RONNY HARTMANNЈован Мијатовић
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Звездино дете Јован Мијатовић напустио је Србију и кренуо пут Америке, где ће други део сезоне провести као нови фудбалер Њујорк ситија, који је платио црвено-белима 10 милиона евра и 15 одсто од наредне продаје. Тешко је било тинејџеру на опроштају од породице – било је суза...
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2024
СПОРТ
„Звездин Бекам“ за Спутњик: „Ништа није дошло преко ноћи – имао сам циљ“
А како другачије. Свега 18 година има Јован Мијатовић, и даље је то дете које је жељно фудбала и постизања голова у дресу вољеног клуба. Ипак, када упловите у свет суровог професионализма емоције се више не питају, већ цифре диктирају услове.
Тако је Црвена звезда одлучила да се прерано, али за озбиљну новчану суму, одрекне услуга свог детета које је на 14 утакмица у Суперлиги постигло осам голова. Мијатовић је такође уписао и четири наступа у Лиги шампиона, па је јасно о каквом таленту је реч и због чега је амерички клуб инсистирао да га што пре ангажује.
Није било опције као у случају још једног Звездиног клинца Косте Недељковића да остане на позајмици до краја сезоне – лет „преко баре“ био је неминован.
И тако је Јован Мијатовић 13. фебруара напустио Србију, а испратили су га породица, родбина и пријатељи и било је изузетно емотивно на аеродрому „Никола Тесла“, где је Мијатовић, баш као и његови родитељи, пустио сузу, јер иде тамо далеко у Сједињене Америчке Државе да крчи даље свој фудбалски пут.
"Постоје неке ствари које једноставно не могу да се избегну, мали... Нека те Господ чува и срећа прати тамо у Америци. Ми ћемо овде водити наше битке са овима што нам "желе добро". Нека им је на част", навео је један од пријатеља младог Мијатовића.
Па ко зна, можда се једног дана и врати у своју Црвену звезду и досања сан да постигне гол у вечитом дербију који би прославио подно северне трибине са Делијама...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала