- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев о реакцијама Шолца и Сунака на Путинов интервју: Одлична лекција из историје – тачно у мету

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Реакције немачког канцелара Олафа Шолца и премијера Велике Британије Ришија Сунака на интервју руског председника Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону сведоче да је лек тачно погодио свој циљ, изјавио је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.
Он је истакао да лидери држава обично не коментаришу интервјуе колега из других земаља.
„А сада, двојица највећих политичара нашег времена, необични Британац Сунак и чистокрвни фриц Шолц, почели су да се надмећу у оценама интервју руског председника америчком новинару Такеру Карлсону. А њима ништа није по вољи, ни аргументи, ништа им се не свиђа. Шта рећи на то, лек је погодио тачно где треба“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.
Према његовим речима, током интервјуа одржана је одлична лекција из руске историје, те су након тога, многи грађани западних земаља први пут на карти света нашли Украјину.
„Амерички деда Дементије (амерички председник Џозеф Бајден) грозничаво се присећао не само свог имена, већ и ко је био први председник САД. Наполеон? Черчил? Френк Синатра? Па, наравно, Чингачгук“, нагласио је званичник.
Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да је најважније да су се немачки канцелар Олаф Шолц и британски премијер Риши Сунак упознали са садржајем интервјуа руског лидера Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону, а њихова емотивна реакција може бити повезана са жељом да се некако оправдају пред својим пореским обвезницима.
Како тврди немачки лист „Велт“, Шолц је интервју назвао „смешним“ и рекао да је Путин за 127 минута испричао „апсурдну историју разлога због чега је покренут рат“.
Сунак је за ТВ „Скај њуз“ такође критиковао интервју руског председника.
Интервју руског председника Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону већ је сакупио око милијарду прегледа на свим језицима света, изјавила је Маргарита Симоњан, главна уредница РТ и Спутњика.
Путинов интервју Такеру Карлсону објављен је у ноћи 9. фебруара. Значајан део двочасовног разговора био је посвећен украјинском сукобу и односима Русије са Сједињеним Државама, НАТО-ом и Западом уопште.
Погледајте и:
Такер Карлсон и Владимир Путин. - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
РУСИЈА
Погледајте цео разговор у четири ока који је уздрмао планету /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала