- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Настављени протести белгијских фармера, блокирана лука Антверпен /видео/

© AP Photo / Sylvain BlazyПротест пољопривредника у Белгији
Протест пољопривредника у Белгији - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Данас су настављени протести пољопривредника у Белгији, чиме су пореметили рад луке Антверпен, једној од највећих теретних лука у Европи.
Стотине фармера на тракторима блокирали су путеве око луке како би захтевали боље плате и услове рада, рекли су званичници.
Портпарол луке је рекао да су путеви блокирани на разним местима, ометајући саобраћај и стварајући дуге редове камиона.

„Лучке операције су ометене. Никакав терет се не може испоручити или покупити, јер камиони не могу да приђу луци, а запослени могу да уђу унутра само након дугог чекања“, рекао је за Ројтерс Стефан ван Фрехем, директор удружења лучких компанија Алфапорт ВОКА.

Он је додао да ова блокада кошта компаније које послују у луци милионе евра, због „нечега с чиме они немају везе“.
Ван Фрехем је истакао да се компаније већ суочавају с проблемима које изазивају напади Хута у Црвеном мору, а да сада управљање теретом траје још дуже, будући да бродови не могу да га истоваре када стигну у луку.
У суседној Француској, шеф највећег пољопривредог синдиката у земљи ФНСЕА саопштио је да би се блокирање аутопутева широм земље могло наставити ако влада не учини више да испуни њихове захтеве везане за бољу плату и услове рада.
Широм Европе, у току су протести пољопривредника, који поред веће плате и бољих услова рада, захтевају измену зелене политике ЕУ и повећање цена пољопривредних производа.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала