- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић блистао, a Богдан показао колико је моћан – победу однео само Васа

© AP Photo / Morry GashНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Никола Јокић и Богдан Богдановић блистали су у ноћи између понедељка и уторка у НБА лиги, али њихове партије нису биле довољне за победу. Денвер је поражен од Милвокија резултатом 112:95, док је Атланта изгубила од Чикага резултатом 136:126.
За 32 минута колико је провео на паркету Никола Јокић остварио је нови дабл-дабл учинак, односно постигао је 29 поена, 12 скокова и осам асистенција. Шутирао је 11/20 за два поена и 2/5 за три.
Од старта је било јасно да је српски ас једини расположен међу Нагетсима, у првој деоници постигао је 14 од укупно 23 поена за Денвер, док су Бакси имали не само мотивисаног Јаниса Адетокумба већ и тим.
Када је Јокић у другој деоници изашао из игре, кошаркаши Милвокија искористили су то да сурове казне остале играче Денвера и побегли су на минус 17. У самој завршници пресудиле су тројке којих је Милвоки имао чак шест у последњој деоници.
Јокић је одиграо одличну утакмицу, али је Адетокумбо био бољи. Грк је уписао 36 поена, 18 скокова и пет асистенција и тако предводио тим до победе.
На паркету је био и Богдан Богдановић, капитен репрезентације Србије, који је играо 27 минута, а за то време убацио 28 поена и уписао два скока и асистенцију. Српски капитен био је најбољи појединац у свом тиму.
Шутирао је 5/6 за два поена, а посебно су га слушале тројке, убацио је шест из десет покушаја.
Упркос сјајној Богдановићу Атланта је имала изузетно тежак задатак јер су Булси играли фантастичну утакмицу. Посебно се истакао Ајо Досунму са 29 поена, два скока и седам асистенција, али и Демар Дерожан који је имао исти број поена. Дабл-дабл учинак остварио је Никола Вучевић са 24 поена, 11 скокова и две асистенције.
Другу утакмицу у Шарлоту одиграо је Василије Мицић који је на паркету био 21 минут, али није имао велики учинак. Српски кошаркаш убацио је два поена, а поред тога имао је три скока и четири асистенције.
За разлику од Николе и Богдана, Васа је са својим тимом славио против Индијане резултатом 111:102.
Партизан Црвена Звезда Куп Радивоја Кораћа - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2024
СПОРТ
Звезда брани трофеј са три јуниора, Партизан иде у Ниш без Кабокла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала