- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска фитосанитарна служба: Настављамо сарадњу са Србијом у истраживању инфекција

© Sputnik / Лола Ђорђевић Вакцинација
 Вакцинација  - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Руска Федералне службе за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) саопштила је да наставља сарадњу са Србијом у сфери истраживања нових инфекција и додала да ће истраживања почети у марту 2024. године.
„Роспотребнадзор ће са српским колегама почети истраживање и процену имунитета популације на вакцине и друге актуелне инфекције на територији Републике Србије. То ће нам омогућити да анализирамо епидемиолошку ситуацију, планирамо вакцинацију и проценимо њихову ефикасност“, наводи се у саопштењу.
Раније је на сесији „Тријада будуће биолошке безбедности: надзор генома, велики подаци и мобилна технологија", одржаној у оквиру Форума будућих технологија под вођством шефа Роспотребнадзора Ане Попове, извештавала о ситуацији помоћник министра здравља Републике Србије Јелена Јанковић.
Прес служба је навела да се она захвалила Роспотребнадзору за ефикасну и плодотворну сарадњу, обуку кадрова, одржавање вежби тимова за брзо реаговање у ванредним ситуацијама санитарно-епидемиолошке природе коришћењем мобилнихлабораторија.
Форум будућих технологија се одржава 13-14. фебруара у Москви, а ове године је најважнија тема развој медицине у генетској технологији, неуротехнологији, регенеративној медицини и биотехнологији.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала