- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Руска војска: Израелски ловци извели ракетни напад на аеродром у Сирији

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЛовац Ф-16
Ловац Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Два тактичка ловца Ф-16 израелског Ратног ваздухопловства у понедељак су извела напад крстарећим ракетама на међународни аеродром Најраб у Сирији, изјавио је заменик начелника Руског центра за помирење зараћених страна, контраадмирал Вадим Кулит.
„У понедељак су два тактичка ловца Ф-16 Ратног ваздухопловства Израела са либанске територије, без уласка у ваздушни простор Сирије, извеле ваздушни напад са две крстареће ракете на међународни аеродром Најраб у провинцији Алепо. У нападу су рањена тројица цивилних радника на аеродрому“, саопштио је Кулит.
Такође је саопштио да су у провинцији Идлиб рањена тројица сиријских војника када је импровизована експлозивна направа бачена са дрона који су лансирали терористи из подручја Мгара на положаје сиријских владиних снага у подручју места Руајха.
Поред тога, у провинцији Латакија терористи су отворили ватру из минобацача из подручја Караманли на положаје сиријских владиних снага у месту Чукруран и том приликом је погинуо један сиријски војник. У Латакији је рањено и девет сиријских војника када је на њихов положај са дрона бачен експлозив.
Кулит је такође саопштио да је међународна коалиција за дан забележила три случаја кршења Протокола о деконфликту од 9. децембра 2019. године, повезаним са летовима беспилотних летелица који нису координисани са руском страном.
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
РУСИЈА
Небензја: САД покушавају да увуку у сукоб највеће земље Блиског истока
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала