- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски амбасадор: Западни лидери су направили озбиљну грешку кладећи се на Украјину

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРуска војска на краснолиманском правцу
Руска војска на краснолиманском правцу - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
Пратите нас
Западни лидери су направили озбиљну грешку верујући да ће Украјина моћи да победи Русију у сукобу, рекао је руски амбасадор у Лондону Андреј Келин у интервјуу за Скај њуз.
„Била је озбиљна грешка западних лидера што су веровали да Украјина, уз западну помоћ, новац и оружје, може да победи“, рекао је он.
Шеф руске дипломатске мисије је објаснио да, за разлику од Украјине, Русија има стабилну политичку ситуацију, економија се развија, ресурси земље су огромни и нема потребе за мобилизацијом.
Говорећи о руском повлачењу трупа из околине Кијева у пролеће 2022. године, амбасадор је рекао да је то учињено као „гест добре воље” пошто су стране у сукобу биле близу договора. Међутим, на крају је мировне преговоре спречио бивши британски премијер Борис Џонсон, подсетио је дипломата.
Западни медији су раније известили да у Кијеву влада очај усред све већег међународног замора због сукоба и недостатка западне помоћи, док Запад не очекује успехе од Кијева током 2024. године, пошто украјинске трупе постају све исцрпљеније. Начелник Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране признао је да је приметан дефицит кадра у украјинским јединицама. Истиче се да се после неуспеле контраофанзиве Кијева прошле године, нова офанзива Кијева на Западу не очекује до 2025.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала