Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бајден честитао Вучићу Дан државности: Споменуо све сем територијалног интегритета Србије

© AP Photo / Evan VucciЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић је, поводом Дана државности, примио честитку председника САД Џозефа Бајдена.
Честитку преносимо у целости:
"Драги господине председниче,
У име народа Сједињених Држава, упућујем најлепше жеље Вама и српском народу поводом прослављања Дана државности 15. фебруара.
Изградња успешнијег и стабилнијег Западног Балкана у интересу је и Сједињених Држава и Србије, и током наредне године радујем се унапређењу овог циља јачањем регионалне енергетске безбедности и ширењем наших економских веза.
Наше оружане снаге настављају да служе раме уз раме на Синају, унапређујући регионални мир и безбедност. Учешће Србије у мировним мисијама Уједињених нација и Европске уније такође су биле кључне за подршку стабилности у другим деловима света. И, Сједињене Државе цене подршку коју је Србија пружила Украјини у одбрани њеног суверенитета и територијалног интегритета када се суочила са бруталном инвазијом Русије.
Сједињене Државе снажно подржавају пут Србије ка приступању ЕУ и остају посвећене помагању Србији у јачању њених демократских институција ка испуњењу овог циља. Такође, охрабрујем Србију да настави са прошлогодишњим напретком оствареним у дијалогу са Косовом, којим посредује ЕУ. Договор о нормализацији и имплементацији представља кључне кораке ка мирнијој и успешнијој будућности Србије, региона, и Европе."
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала