- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кармин изазвао хистерију у Украјини: Канадски бренд на удару због боје „руска црвена“

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПроизводња козметике у Москви
Производња козметике у Москви - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Министарство спољних послова Украјине затражило је од познатог канадског бренда козметике „МАК козметикс“ (MACcosmetics) да промени име кармина јер се у њему спомиње реч „руски“.

„'Руска црвена' је назив популарне нијансе бренда 'MACcosmetics'. Међутим, ту уопште није реч о лепоти или љубави... То је права боја рата“, наводи се у објави Министарства спољних послова Украјине на друштвеној мрежи „Икс“.

Објава је пропраћена хаштагом #StopRussianRed.
Седиште компаније „МАК козметикс“ налази се у Њујорку, а своје производе продају у више од 120 земаља.
У Украјини често критикују светске брендове јер њихови производи или рекламе садрже нешто што их асоцира на Русију. На пример, у марту прошле године саветник шефа кабинета председника Украјине Михаил Подољак критиковао је француску модну кућу „Луј Витон“ због рекламе са „руским симболима“. На видеу је, између осталог, приказана плаво-бело-црвена тробојка на којој је исписано латинично слово „V“.
Последњи у низу је случај са српским глумцем Милошем Биковићем – наиме, украјинско Министарство спољних послова реаговало је на вест да ће Биковић играти у трећој сезони ХБО серије „Бели лотос“, неосновано оптужујући српског глумца да "подржава геноцид и крши међународно право“.
Ту објаву прати монтирани снимак Биковића у којем се преплићу његове филмске улоге и реплике из сценарија са његовим изјавама о Русији, али и награде које је добио од Москве и Србије.
Како је раније саопштено, иако између продукцијске куће ХБО и Биковића неће доћи до сарадње у трећој сезони серије „Бели Лотос", он ће бити у потпуности исплаћен као да је и играо у њој. Биковић ће, како је рекао, тај новац дати у хуманитарне сврхе.
Погледајте још:
Милош Биковић у филму Слуга 2 - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
КУЛТУРА
Кремљ након потеза ХБО: Биковића чека много других улога
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала