Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти потпуно „губи сигнал“ са разумом - нова пакост Приштине против 5.000 Срба

© AP Photo / Dejan SimicevicЗастава тзв. Косова на згради општине у Звечану
Застава тзв. Косова на згради општине у Звечану - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Аљбин Курти са својим менторима на дневном нивоу смишља инцидент за инцидентом како би Србе држао у сталној тензији - сад мисли да ће прекидом мреже МТС да потисне у други план одлуку о укидању динара. На Западу ће га вербално критиковати само да би остало забележено да су реаговали, али на терену га неће дирати, каже Зоран Анђелковић.
Приштина је намерно прекинула сигнал радио-линка за репетитор МТС, који се налази на згради Општине Лепосавић при чему није дозволила радницима те компаније да отклоне квар због чега су грађани који користе услуге овог српског оператера остали без услуга.

Нова пакост Приштине

Генерални директор „Телекома Србија“ Владимир Лучић изјавио је да је поднета кривична пријава против председника општине Лепосавић Љуљзима Хетемија јер је, како је рекао, злоупотребио службени положај, планирајући да на зграду постави репетитор другог мобилног оператера Вала, уништавао приватну својину и намерно прекинуо сигнал мобилне телефоније Србима, чиме је око 5000 грађана на крајњем северу Косова и Метохије остало без сигнала мобилне телефоније.
Некадашњи председник привременог Извршног већа Аутономне Покрајине Косова и Метохије Зоран Анђелковић, иначе директор организације Центра за мир и толеранцију, каже да се дешава управо оно на шта је он раније упозоравао да ће се десити.
„Аљбин Курти са својим сарадницима дневно смишља како да нанесе неку пакост српском народу. Онда нас тера да се бавимо следећим инцидентом како би претходни остао по страни,“ каже Анђелковић.

Куртија нема ко да заустави

Другим речима, како каже, када хоћете да затрпате претходни догађај ви стварате нови, иако и један и други имају за циљ да нанесу штету Србима.
„Тако да ево сад ми треба да се бавимо кидањем мобилне мреже, при чему он мисли, као и његови ментори, да ми нећемо да се бавимо толико укидањем динара или хапшењем Срба у Гораждевцу и тако у круг", констатује Анђелковић.
Наш саговорник истиче да иако дуже време слушамо од међународне заједнице да вербално упозоравају Куртија, он на терену не очекује никакве њихове реакције против Приштине.
„Када Курти баш претера ми добијемо некакву реакцију, саопштење од међународне заједнице, тачније од оних који су градили и подржавају ту такозвану косовску државност и независност, чисто да остане забележено да се наводно не слажу са његовим поступцима, али у стварности се ту ништа неће десити што би Приштину и Куртија натерало да престану са терором над Србима и имовином Србије,“ закључује Анђелковић.
Запослени у МТС-у покушали су да отклоне квар на базној станици на крову зграде општине Лепосавић, али их је у томе спречио председник општине Љуљзим Хетеми. Генерални директор „Телекома Србија“ Владимир Лучић објаснио је да је квар изазван радовима који су се обављали на крову зграде општине Лепосавић.
Он је истакао да ће квар ипак бити отклоњен алтернативним путем и да ће грађани на северу КиМ добити сигнал, али и да неће дозволити да овај инцидент буде заборављен.
Лучић је додао да су о овом инциденту обавестили све амбасаде и међународну заједницу и да се нада да ће они да притисну приштинску администрацију санкционишу одговорне.
Владимир Лучић, директор Телекома Србија - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
СРБИЈА
Лучић: Поднета кривична пријава против градоначелника Лепосавића, биће враћен сигнал телефоније
Општина Лепосавић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2024
СРБИЈА
Градоначелник Лепосавића спречио МТС да отклони квар, „Телеком Србија“ најавио кривичну пријаву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала