- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић је и даље енигма: „Неки у Америци, неки у Арабији, а Новак – и даље први“

© AP Photo / Andy WongНОвак Ђоковић
НОвак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Док је Новак Ђоковић са скоро 37 година и даље најбољи тенисер планете, његове колеге вршњаци у тим годинама боре се за опстанак у спорту. Један до њих је и Ришар Гаске који је говорио о пензонисању и истакао да у тим годинама само српски ас може да прави импресивне резултате.
У 37. години не само тенисер већ ретко који спортиста може да каже да је у врхунској форми, али то не важи за Новака Ђоковића који је у 36. освојио три Гренд слема и који и даље чува прво место на АТП листи.
Подвиге какве прави Новак, Ришар Гаске сматра да не прави нико, а српском аса француски тенисер упоредио је чак и са Лионелом Месијем.
„Јасно је да са 37 година морам да играм лошије него раније. Осим Ђоковића ко други осваја највеће трофеје са скоро 37 година. Меси игра у Мајамију, остали у Саудијској Арабији, а Новак је први на свету“, рекао је Гаске.
Не уме Француз да објасни како је Новак у годинама када многи најављују пензију бољи него што је икада био.
„Не могу да схватим како неко може да буде тако јак у том добу. Са 37 или 38 година нормално је да не будеш тако добар као са 25. Никада нисам мислио да ћу играти када напуним 38. То је незамисливо“, истакао је француски тенисер.
Разлика између Новаковог и Ришаровог рођендана је само 11 месеци, али док српски ас и даље размишља о Гренд слем титулама, Гаскеове мисли су усмерене ка пензији.
„Најтеже ми је што сам испао из првих 100, мада сам знао да ће се то десити раније или касније. Нисам очекивао да ћу стално ту остати. Оно што ће ме натерати да се пензионишем је физички бол. Ако осетим да не могу да добијем меч, да ме све боли, нећу желети да себе форсирам. Прошле године сам освојио титулу у Окленду, ову годину сам веома лоше почео. Када паднеш на светској листи, то је џунгла“, објаснио је Гаске.
Француски тенисер најбољи пласман имао је још 2007. године када је био седми рекет планете, а данас је на 131. месту Атп листе. Током каријере освојио је 16 титула.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
СПОРТ
Новак игра на „краљевском турниру“ – Арапи се похвалили
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала