- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Први пут за 150 година: Представнички дом САД опозвао члана кабинета америчког председника

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteАлехандро Мајоркас члан администрације америчког председника Џозефа Бајдена
Алехандро Мајоркас члан администрације америчког председника Џозефа Бајдена  - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Представнички дом САД, у којем већину имају републиканци, опозвао је Алехандра Мајоркаса, члана администрације америчког председника Џозефа Бајдена за имиграцију и секретара за унутрашњу безбедност.
Чланови Републиканске партије су оптужили Мајоркаса да није примењивао америчке имиграционе законе који захтевају притварање илегалних миграната на граници, што га, како тврде, чини одговорним за рекордан прилив миграната на америчко-мексичкој граници протекле године, јављају амерички медији.
Ово је први пут у последњик скоро 150 година да је секретар председничког кабинета опозван, наводи Си-Ен-Ен.
"Историја неће бити блага према републиканцима у Представничком дому због њиховог очигледног чина неуставне страначке острашћености којим се часни јавни службеник напада зарад безвредних политичких игара", саопштио је Бајден.
После опозива Мајоркаса, у Сенату би требало да буде одржано суђење, али се очекује да ће он бити ослобођен оптужби, будући да демократе тамо имају већину
Подсетимо, у децембру граници са Мексиком ухапшено рекордних 10.000 миграната.
Републиканци су истовремено одбацили предлог у Сенату којим је било предвиђено увођење најстроже контроле на јужној граници у последњих неколико година, након што је бивши председник Доналд Трамп рекао да је тај план превише благ.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала