- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Шеф НАТО послао поруку свима на Западном Балкану

© AP Photo / Virginia MayoГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Генерални секретар НATO Јенс Столтенберг позвао је све стране на Западном Балкану да се уздрже од запаљиве реторике и поступака који би могли да доведу до даље ескалације тензија, истовремено истакавши значај процеса дијалога Београда и Приштине.
Столтенберг је на конференцији за новинаре позвао Београд и Приштину да се ангажују у дијалогу уз посредовање ЕУ и нагласио да охрабрује обе стране да се у доброј вери укључе у преговарачки процес.
Он је оценио да су у последње време присутне појачане тензије на Косову и другим деловима Западног Балкана и подсетио да је пред Божић посетио регион.
"Моја главна порука је да све стране треба да се уздрже од запаљиве реторике и поступака који би могли додатно да ескалирају тензије у региону", рекао је Столтенберг.
Како је додао, због дешавања на Косову прошле године, НАТО је повећао присуство на Косову.
"Као резултат напада и насиља које смо видели на Косову у последњих годину дана, НАТО је појачао своје присуство. Тамо је и Кфор. Ту смо да осигурамо мирно и безбедно окружење за све заједнице. Додали смо хиљаде додатних војника како бисмо испунили мандат који смо добили од Уједињених нација", закључио је Столтелберг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала