- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу наложио да се изврше измене на ракетама „искандер“ и „кинжал“ на основу искуства из СВО

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаРакетни систем "Искандер М"
Ракетни систем Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
У току је рад на проширењу производних капацитета руског предузећа Конструкторски машински биро, које производи противтенковске и преносиве противваздушне ракетне системе, као и системе „искандер“, саопштило је руско Министарство одбране.
„Генерални директор предузећа Сергеј Питиков информисао је министра одбране Русије да се много ради на проширењу производних капацитета фабрике, производња предузећа у различитим областима порасла је неколико пута“, наводи се у саопштењу након што је министар одбране Сергеј Шојгу проверио спровођење државне одбрамбене наруџбине за производњу ракетних система у овом предузећу.
Током радног састанка, Шојгу је истакао да је искуство употребе система наоружања током специјалне војне операције потврдило тактичко-техничке карактеристике. Високо прецизно оружје произведено у овом предузећу омогућава погађање непријатељских циљева на великим удаљеностима и са великом прецизношћу, истиче се у саопштењу.
Руски министар дао је налог да се хитно изврше измене ракета система „искандер“ и „кинжал“, мобилних противваздушних система и система за борбу против беспилотних летелица на основу искуства њихове употребе током специјалне војне операције, додаје се у саопштењу.
У фабрици су Шојгуу представљени готови узорци противтенковског ракетног система „хризантема С“ са модернизованим противтенковским вођеним ракетама „хризантема М“, борбено возило „гибка С“, лансер за подршку „џигит“ са ракетама „верба“, као као и систем активне заштите „арена М“.

„Овај систем активне заштите, предвиђен за заштиту од непријатељског противтенковског оружја, почео је са квалификационим испитивањима. Истовремено радимо на унапређењу система за заштиту од беспилотних летелица“, изјавио је генерални конструктор КБМ Валериј Кашин.

Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала