- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сада пораз од Хрвата „жуља“ још више

© Tanjug / Срђан ИлићВатерполиста Србије Душан Мандић у финалној утакмици Европског првенства против Црне Горе
Ватерполиста Србије Душан Мандић у финалној утакмици Европског првенства против Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
Пратите нас
Ватерполисти Француске пласирали су се у полуфинале Светског првенства, пошто су победили селекцију Мађарске резултатом 11:10 (2:5, 1:3, 3:1, 5:2) у четвртфиналу. То значи да је Србија могла на Французе у полуфиналу да је успела да савлада Хрватску. Зато пораз Делфина боли још више.
Французи су направили велико изненађење, елиминисали су фаворизовану Мађарску и тако олакшали посао нашој репрезентацији, али Делфини нису успели на крају до полуфинала већ су поражени од Хрватске.
Најефикаснији у саставу Француске био је Томас Верна са четири гола, док је Уго Крузија додао три гола. У селекцији Мађарске истакао се Ђорђо Заланки са три поготка.
Французи ће у полуфинали снаге одмерити са репрезентацијом Хрвартске, која је била боља од Србије.
Други полуфинални пар чине Шпанија и Италија.
Србија на крају ипак одмерити снаге са Мађарима, али не тамо где је било очекивано и прижељкивано, већ у мечу разигравања за пету позицију.
Остаће жал за поразом од Хрватске јер се жреб Делфинима на неки начин отворио и можда су на овај начин могли да стигну и до финала.
Плејмејкер Партизана Алекса Аврамовић  - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
СПОРТ
Ко ће освојити чувену Жућкову левицу?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала