- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Брза пруга ће повезати Москву са Белорусијом и Црним морем

© Sputnik / Alexey Kudenko / Уђи у базу фотографијаРусија, брзи воз
Русија, брзи воз - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
Пратите нас
Изградња брзе пруге до белоруске престонице Минска и руског одмаралишта Адлер на Црном мору у потпуности је изводљива и реална, изјавио је руски лидер Владимир Путин.
„Организација таквог саобраћаја у правцу Рјазања, Казања, Јекатеринбурга, Адлера, као и главног града Белорусије, Минска, у будућности је сасвим природна и потпуно изводљива. Што се тиче Минска, са председником Белорусије смо разговарали о том питању и он то подржава“, рекао је Путин на састанку о развоју брзог железничког саобраћаја.
Како је истакао, изградња брзе пруге између Москве и Санкт Петербурга само је почетак. Међутим, тај пројекат треба детаљно разрадити са регионима кроз које ће пут пролазити.
Путин је такође затражио да се изнесу предлози о изворима финансирања те пруге, да се назначе рокови и фазе радова и да се анализирају сви могући ризици.
Председник је додао да ће у Русији, на овај или онај начин, бити неопходно да се развијају брзе железнице и да ће за то бити потребно више од пола билиона рубаља.
„Зато то, о чему ми причамо, нису неке играчке и пусте жеље. Ипак ће бити потребан развој тог дела руских железница. Треба приступити томе квалитетно и осигурати да тај комплексан посао буде организован на најоптималнији начин“, истакао је Путин.
Такође је казао да је могуће да се успостави производња брзих возова у погонима „Уралских локомотива“.
Погледајте још:
Воз подземне железнице — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2023
РУСИЈА
Русија гради нову железницу до Крима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала