- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Откуд милиони у „лудој шуми“

© AFP 2023 / KURT DESPLENTERИгор Тијаго
Игор Тијаго - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
Пратите нас
Бразилац Игор Тијаго нови је фудбалер Брентфорда, у који стиже за суму од око 37 милиона евра укључујући и бонусе. Ништа ту не би било чудно да не певају у „лудој шуми“ због милиона који ће се слити на клупски рачун. А о чему се заправо ради? Лудогорец је приликом продаје снажног Бразилца Брижу договорио 12,5 одсто од наредног трансфера.
Уследиле су фантастичне партије 22-годишњег Игора Тијага који је други на листи најбољих стрелаца Жупилер лиге са 16 погодака из 24 меча. Испред њега је само Кевин Денке „деветка“ Серкл Брижа са 19 голова.
Тијаго је у Лудогорец стигао из Крузеира за „сићу“ 2022. године, односно 700 хиљада евра колико је износио трансфер. После нешто мање од две године у „лудој шуми“ певају и трљају руке јер ће инкасирати милионе, око 4,6 милиона евра.
Продаја Клуб Брижу за 7,5 милиона евра колико је износило обештећење имала је са собом клаузулу од 12,5 одсто која ће врло брзо донети милионе Лудогорецу.
„Врло сам срећан што смо се показали као активан клуб, велике похвале власнику Метјуу Бенаму, директору Филу Џајлсу и техничком директори Лију Даксу за велики труд који су уложили. Довели смо кључног играча за битну позицију. Тијаго је веома интересантан нападач који се уклапа у наш тим. Напорно ради и врши висок и јак пресинг. Физички је изузетно снажан и одличан је пред голом. Такође одлично сарађује са осталим играчима“, изјавио је менаџер „стршљенова“ Томас Френк.
Јасно је да долазак Игора Тијага на Острво значи на припрему Брентфорда за „живот после“ прве звезде Ајвана Тонија, који ће на крају сезоне сасвим сигурно променити клуб.
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
СПОРТ
„Бикови“ се због Хрвата одрекли Србина уз поруку: „Ментално је лимитиран“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала