- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал се повукао и коначно признао: „Новак је највећи“

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
Пратите нас
Рафаел Надал, некада најбољи шпански тенисер и највећи ривал Новака Ђоковића, повукао се са турнира у Дохи јер није 100 одсто спреман, а приликом једног опширног интервјуа поменуо је српског тениског аса, поручивши да бројке не лажу и да је Новак највећи.
Није „бик са Мајорке“ овога пута имао дилему ко је највећи у историји белог спорта. Иако му је то, врло вероватно, било тешко да превали преко усана, јер је некада водио жестоке битке са Роџером Федерером и Новаком Ђоковићем, сада је коначно и јавно признао.

„Бројке не лажу, он је највећи у историји. Постигао је највише у нашем спорту“, рекао је Рафа и тако коначно признао себи оно што свет одавно врло добро зна.

Надал је покушао да објасни и ствари које се тичу Новаковог имиџа у свету, где је на Западу Србин, очекивано престављен као негативац и „лош момак“.
„Имиџ који пројектује је гори од онога што заправо јесте. Новак Ђоковић је добра особа, са одређеним грешкама, као и сви ми. Ипак, понављам, далеко је бољи од онога што можете да видите на телевизији. Истина је да уме да поломи рекет, али је зато већ у наредном ударцу он савршен. Е, зато је и остварио највише и освојио највише највећих трофеја у тенису. Бројке не лажу, Новак је највећи“, поновио је Рафаел Надал.
Повукао се 36-годишњи Шпанац са Катар опена, чији је старт заказан за 19. фебруар, уз веру и наду да ће бити „фит“ за Индијан Велс.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
СПОРТ
Лајовић уз падове и успоне до четвртфинала Буенос Ајреса – Ласло на потезу
„Мој приоритет је да будем максимално спреман за почетак сезоне на шљаци. Верујем да ћу бити спреман за Индијан Велс. Врло вероватно да ће то бити мој последњи турнир тамо, а сви знају да је то за мене посебан турнир“.
Осврнуо се Надал који се на кратко вратио тенису у Бризбејну ове године, али се онда повукао са Аустралијан опена јер није и даље спреман да се такмичи на највишем нивоу, и на ривалство са Федерером и Ђоковићем.
„Када сам почео Роџер је био у најбољим годинама. Много смо помогли један другом и исто тако, одузели један другом. Идентична ситуација била је и са Новаком. Сва тројица имали смо јасан пут и гурали смо један другог да напредујемо и да освајамо трофеје“, закључио је Надал, додајући да никада није био ничим опседнут и да је ово што му се дешава реално стање ствари и последица менталног умора, јер се његово тело „трошило“ деценијама.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2024
СПОРТ
Доха је чекала, али неће дочекати Надала: „Жао ми је...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала