- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан сломио Херцеговац: Црно-беле чека изненађење у полуфиналу

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић током утакмице Партизан - Олимпија Милано
Жељко Обрадовић током утакмице Партизан - Олимпија Милано  - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа победом над Херцеговцем из Гајдобре резултатом 92:67 . Црно-бели ће играти против Војводине, екипе која је направила велико изненађење и елиминисала Мегу резултатом 100:92.
Партизан на самом старту није успевао да одмакне Херцеговцу чији се кошаркаши нису уплашили. Тим из Гајдобре играо је растрећено и правио је проблеме црно-белима који су после првих десет минута игре водили минималном разликом 14:13.
Херцеговац је боље отворио другу деоницу, а тројком Николе Гаћеше повели су са четири поена предности. Ипак у наставку су кошаркаши Партизана успели да се пробуде највише захваљујући Зеку Ледеју и Балши Копривици.
Појачали су црно-бели ритам у завршници првог полувремена и на крају успели да оду на паузу са вођством од 37:29.
Друго полувреме отворили су успешни шутеви са дистанце оба тима, али убрзо Партизан успева да стигне до двоцифрене предности. После тројке Тодорића, али уследила је серија црно-белих који су дошли и до 20 поена предности.
Добру офанзиву имали су и Партизан и Херцеговац на стару последње деонице, али тим из Гајдобре никако није могао до изненађења без одбране која им је често фалила.
Црно-бели су користили грешке противника и кажњавали их, а Копривица је у тим тренуцима стигао и до дабл-дабл учинка.
Тристан Вукчевић био је најефикаснији у тиму Партизана са 15 поена, а пратио га је сјајни Копривица који је уписао 13 поена и 14 скокова и уз то је имао пет блокада. Зек Ледеј убацио је 12 поена, док су по 11 имали Алекса Аврамовић и Френк Камински, а један мање Урош Трифуновић.
У Херцеговцу најбољи су били Драган Марић и Милош Димић који су уписали по 14 поена.
Победи Партизана претходило је изненађење. После победе Чачка 94 над Борцем, Војводина је запањила све у првом полувремену против Меге.
Изабраници Милоша Исакова-Ковачевића добили су прво полувреме са 57:38 и тако најавили ново велико изненађење на Купу.
Екипа која долази из КЛС-лиге била је потпуно доминантна против абалигаша. Очекивало се да ће Мега у трећој деоници успети да истопи предност, али је Воша успевала да се одржи у предности и има 18 поена предности на седам минута пре краја утакмице.
На крају је Војводина стигла до чак 100 датих поена и Мегине елиминације.
Најбољи у победничкој екипи био је Лука Ашћерић са 22 поена, док је Петар Ракићевић имао 14, а Канингем, Џонсон и Вучетић по 11. Код Меге је најефикаснији био Урош Плавшић са 21 поеном и четири скока, док је Никола Ђуришић имао 20 поена. Филип Јовић је додао 18 поена и седам скокова.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2024
СПОРТ
Чачански кошаркашки мит стигао до Звезде: „Мислили су да ћемо се повући, а ми одиграли мушки“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала