- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан заказао дерби у финалу Купа Радивоја Кораћа

© Sputnik / Лола ЂорђевићКевин Пантер
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана надиграли су Војводину са 80:67 у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа. За трофеј Жућкове левице црно-бели ће играти против Црвене звезде што најављује спектакл у суботу увече.
Иако је Партизан као евролигаш ушао у утакмицу као фаворит, кошаркаши Војводине се нису уплашили већ су играли храбро и дуго држали егал са црно-белима у првом полувремену.
Средином друге деонице Војводина је извела сјајан напад, а после закуцавања Николића Жељко Обрадовић је тражио тајм-аут незадовољан игром своје екипе.
После тројки Нанелија и закуцавања Балше Копривице Партизан је дошао до предности од 43:36 на полувремену.
У наставку утакмице највише је повукао Френк Камински, Нанели је био расположен па је некако Партизан одржавао предност од око 10 поена разлике. Ипак, у Воша је на шест минута пре краја преполовила разлику, а после поена Николића разлика је пала на три поена.
У тим моментима црно-бели су одреаговали на прави начин, отишли опет на 10 разлике и заказали су сусрет против Црвене звезде.
Камински је убацио 15 поена, толико је додао и Џејмс Нанели, Зек Ледеј је убележио 13 поена. Код Војводине Џаред Канингем је дао 17 поена, од тога 11 са пенала, док су по 10 поена убацили Зоран Николић и Лука Ашћерић.
Финале је на програму у суботу од 21 час.
Партизан Црвена звезда вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2024
СПОРТ
Познат термин 172. „вечитог дербија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала