- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка даје Естонији конфискована средства за обнову Украјине

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийЗастава Естоније
Застава Естоније - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ће Естонији за обнову Украјине дати скоро 500 хиљада долара заплењених током кријумчарења, саопштила је прес служба Министарства правде Естоније.
„Министарство правде Естоније и Сједињене Америчке Државе су потписале на Минхенској конференцији о безбедности споразум о сарадњи у циљу предаје заплењених прихода у износу од 484,9 хиљада долара за обнову електричне мреже Украјине“, наводи се у саопштењу.
Према подацима Министарства, у марту прошле године Министарство правде САД је запленило 484,9 хиљада долара, који су добијени током кријумчарења. Додаје се да су покушали да у Русији продају апарат, односно брусилицу, што је забрањено без одговарајуће дозволе. Наводи се да је, наводно, могла да се користи у одбрамбеним програмима и за нуклеарно оружје.
Америчке власти су уз подршку тужилаштва и естонске пореске службе и царине оптужиле неколико особа и предузећа који су били у тој мрежи. Злочин је откривен у Сједињеним Америчким Државама, али је са њим повезана компанија регистрована у Естонији. Естонија је прошлог јануара Америци предала оптуженог за злочин и држављанина Украјине који је живео у Естонији.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала