Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Нормализација односа Београда и Приштине кључна за напредак Западног Балкана ка ЕУ

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
 - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак поручио је на Минхенској конференцији о безбедности да је нормализација односа кључна за напредак Западног Балкана ка ЕУ.
Лајчак је на друштвеним мрежама објавио да је учествовао на панелу у оквиру Минхенске конференције на коме је било речи о будућности Западног Балкана.
„О кључној важности нормализације односа Косова и Србије синоћ сам говорио на панел дискусији о будућности Западног Балкана. Нормализација је кључна за регионалну стабилност, просперитет, развој и напредак ка ЕУ“, написао Лајчак на платформи Икс.
Лајчак је навео да је данас разговарао са посланицом и председницом Одбора за спољне послове британског парламента Алишом Кернс о ситуацији на Западном Балкану и дијалогу Београда и Приштине.
„Имао сам детаљну и добру дискусију са Алишом Кернс о ситуацији на Западном Балкану, посебно о нормализацији дијалога, као и о дешавањима у Босни и Херцеговини. Ценим њену заинтересованост и посвећеност да подржи демократски напредак у региону“, написао је Лајчак.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала