- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невена је и трећи пут остварила сан са Србијом – и поручује за Спутњик: „Ми не одустајемо никад!“

© Фото : ФИБАНевена Јовановић
Невена Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
Пратите нас
„Није била наша игра, нисмо играле како знамо, али враћамо се са оним по шта смо отишле, ми смо такве, никад не одустајемо“, рекла је за Спутњик српска кошаркашица Невена Јовановић после пласмана репрезентације Србије на Олимпијске игре.
Пре одласка на квалификациони турнир за Олимпијске игре у Паризу, Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, рекла је да екипа никада није била у тежој ситуацији.
Српске кошаркашице окупиле су се касно па тако нису имале времена за припрему, али сурова јавност заборавља на те чињенице и тражи резултате.
Успеле су жељени резултат и да остваре Српкиње упркос проблемима, а колико је било тешко за Спутњик је открила Невена Јовановић.
„То је истина, до поласка нисмо имале комплетан тим. Драгана Станковић нам се придружила тек у Португалији, одрадиле смо само два тренинга. Специфично је, нисмо имале пуно времена и због тога то није била наша игра, онако како знамо,али крајњи циљ је добар и враћамо се са оним по шта смо отишле“, рекла је Јовановић на почетку разговора.
Невена ће трећи пут наступати на Олимпијским играма за репрезентацију, што је за било ког спортисту невероватан успех.
„Треће Игре, звучи много, али избуђена сам исто као и девојке које први пут тамо иду. Олимпоијске игре носе посебну тежину, то је најбоље такмичење на свету и самим тим да носиш грб на таквом такмичењу је само по себи огроман терет, али и престиж“, истакла је искусна српска кошаркашица.
Тежак распоред, тешке противнице и тешке околности нису спречиле Србију да обезбеди визу на Олимпијске игре. Нема сумње, желеле су девојке да славе у сва три меча, али испоставило се да им је била довољна и једна победа против Бразила.
Упркос поразима од Немачке и Аустралије, српским кошаркашицама нема се шта замерити јер су на терену дале све од себе.

„Не сме да мањка мотивације када играте за репрезентацију, то је највећа част. Марина зна кога зове, зна да ћемо дати максимум. Био је тежак распоред, услови, свим екипама је тако па и нама. Морале смо да заборавимо све и усмеримо сав фокус на терен. Прва утакмица није била најбоља, после смо подигле форму и победиле у другој када је и било најважније“, рекла је Јовановићева.

Осим што распоред није био лак и што времена за одмор није било, у другом мечу храбре кошаркашице морале су да се носе са у најмању руку срамотним суђењем.
Бразилке су биле изузетно агресивне, а судије су жмуриле на сваки груб потез иако је деловало да су српске кошаркашице биле на ивици повреда.

„Сигурно да јесте било тешко, не волим да коментаришем суђење, постоје људи који су задужени за то, морамо да се помиримо са тим да су и они људи и да греше. Није било лако, било је исцрпљујуће, тешко. Марина нас је припремила да то очекујемо да ће покушати на све начине. Биле смо спремне, али у неким тренуцима гледам лица девојка које ми говоре 'докле више'. Ми смо такве, не одустајемо никад, то је оно што нас годинама краси“, истакла је искусна Невена.

Српска репрезентација функционише као једна велика породица и са таквом енергијом показале су колико далеко могу да догурају већ много пута.
„Као сестре смо, неке старије, неке млађе, ми њих допуњујемо искуством, оне нас енергијом“, поручила је за крај Невена Јовановић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
СПОРТ
Јокић и даље предводи трку за МВП
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала