- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Патријарх Порфирије у Њујорку, у недељу служи литургију у Саборној цркви Светог Саве на Менхетну

© INFORMATIVNA SLUŽBA SPC/ DRAGAN S. TANASIJEVIĆПатријарх Порфирије
Патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2024
Пратите нас
Патријарх српски Порфирије борави у посети Њујорку где ће сутра служити литургију у Саборној цркви Светога Саве на Менхетну и одржати више састанака посвећених наставку обнове Саборне цркве и парохијског дома у Њујорку који су оштећени у пожару на Ускрс 2016. године.
На аеродрому ''Џон Ф. Кенеди'' патријарха Порфирија су касно у петак дочекали протојереј-ставрофор, старешина Саборног храма Светог Саве на Менхетну Живојин Јаковљевић и председник црквене управе Вељко Добриловић, као и деца у народној ношњи која су хлебом и сољу пожелела добродошлицу патријарху, објављено је на друштвеним мрежама српског патријарха.
На основу одлука надлежних црквених органа, Црквено-школска њујоршка општина и парохија привремено су, у циљу превазилажења насталих проблема, поверене на духовно старање и управљање патријарху Порфирију.
Патријарх борави у посети Њујорку у пратњи протојереја-ставрофора професора Правног факултета у Крагујевцу Велибора Џомића и протођакона професора Богословског факултета у Београду Драгана Радића и подђакона Дејана Накића.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала